Chronik der laufenden Ereignisse

1970, Peter Handke, 90 minuten

Duitsland 1970. Drama van Peter Handke. Met o.a. Didi Petrikat, Ulrich Gressieker, Libgart Schwarz, Rüdiger Vogler en Gerd Mayen.

VPRO Cinema

Een surrealistisch filmexperiment met meer vorm dan inhoud. Twee mannen arriveren in een grote stad en zien overal tekens, die het gezag symboliseren, maar het grootste machtsvertoon komt via het tv-scherm met indringende boodschappen tijdens het journaal en amusementsprogramma`s. Het duo besluit in verzet te gaan. Het speelfilmdebuut van auteur Handke houdt het midden tussen een experimentele film en een speelfilm. Zijn geliefkoosde thema`s, het gebrek aan emotie (in de stad) en het onderwerpen van de `zwijgende massa` aan de eenvoudigste vorm van macht (de tv), komen overvloedig aan bod. Geen eenvoudige film, maar wie moeite doet, wordt zeker beloond. Het scenario is van regisseur Handke. Het camerawerk is van Bernd Fiedler.

credits

Regie:
Peter Handke
Cast:
Didi Petrikat, Ulrich Gressieker, Libgart Schwarz, Rüdiger Vogler, Gerd Mayen, Alfons Höckmann, Joachim Boldt, H.O. Ball, Arno Görke, Rolf Sebastian, Günther Boehnert, Alf Pankarter, Hermann Hartmann
Scenario:
Peter Handke
Camera:
Bernd Fiedler
Jaar:
1970
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Satire, Experimentele film
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer