Duitsland 2005. Documentaire van Konstantin Faigle. Met o.a. Alice Schwarzer, Walter Jens, Florian Holsboer, Hans Faigle en Josefine Faigle.

VPRO Cinema

In de stijl van Michael Moore bespiegelt Faigle met grote ironie het Duitse doemdenken. Met interviews en uitspraken van in eigen land bekende deskundigen zoals Dr. Florian Holsboer van het Max Planck Instituut, schrijfster Alice Schwarzer, Walter Jens, Vera F. Birkenbihl probeert Faigle de situatie te analyseren. Hij trekt evenals Michael Moore de straat op en stelt vragen. Zijn kijk - en vele anderen gingen hem daarin voor - is tenslotte, dat men alles luchtiger zou moeten bekijken. Helaas is de volksaard niet zo en blijven Duitsers zwartkijkers, ook als het goed gaat. Een boeiende film, die relevant is in het land van oorsprong en daarbuiten waarschijnlijk alleen maar onderwerpvorsers zal aanspreken. Liep eventjes in de bioscoop om daarna opgenomen te worden in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Glück im Unglück. Het scenario is van regissieur Faigle. Het camerawerk is van Hajo Schomerus. Dolby SR.

credits

Regie:
Konstantin Faigle
Cast:
Alice Schwarzer, Walter Jens, Florian Holsboer, Hans Faigle, Josefine Faigle, Vera F. Birkenbihl, Ortwin Renn, Günter Jerouschek
Productie:
Titus Kreyenberg
Camera:
Hajo Schomerus
Muziek:
Andreas Schilling
Jaar:
2005
Alt. titels:
Große Depression, Die
Genres:
Documentaire, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Sociaal drama, Satire
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die große Depression (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken