American Beauty Ltd.

1989, Dieter Marcello, 85 minuten

Duitsland 1989. Documentaire van Dieter Marcello. Met o.a. Liora Hilb, Walter Sachers, Kenneth V. Cockrel, Nancy Jones en Lowell Boileau.

VPRO Cinema

Docudrama over vier stellen, die op verschillende tijdstippen naar Amerika zijn geëmigreerd. Regisseur Marcello volgt hen in hun zoektocht naar de 'Amerikaanse Droom'. De koppels worden vertolkt door Hilb, die achtereenvolgens o.a. Joan, Rosa en Roslyn speelt, en door Sachers, die respectievelijk Jo, Giuseppe, Joel en Joseph speelt. Centraal staat de stad Detroit, de bakermat van de auto, een metropool die lang tot de verbeelding van de Europeanen heeft gesproken. Marcello mengt archiefbeelden met gedramatiseerde scènes en reconstrueert op sfeervolle manier de Mowtown in de loop van de afgelopen honderd jaar. Mensen komen er aan vol goede moed om het te maken van krantenjongen tot miljonair, maar de meesten blijven zitten met een verschrikkelijke kater omdat ze de goot van de straat niet zo ver achter zich kunnen laten als ze wel gehoopt hadden. Een boeiend stukje sociale geschiedenis, waarvoor het camerawerk van Axel Block eerst bekroond werd met de Bundesfilmpreis 1990 en het jaar daarop met de Beierse filmprijs. Het scenario is van regisseur Marcello met medewerking van Edith Schmidt. Het commentaar wordt gesproken door Marlies Dostal. Eastman color.

credits

Regie:
Dieter Marcello
Cast:
Liora Hilb, Walter Sachers, Kenneth V. Cockrel, Nancy Jones, Lowell Boileau, Joel Silvers, Saul Wellmann, Martin Glabermann, Peter Unterweger, Jonas Marcello, Katharina Brundiers, Jessica Holze
Scenario:
Dieter Marcello
Productie:
Michael Hahn, Dana Newhouse
Muziek:
Wolfgang Hamm
Jaar:
1989
Genres:
Documentaire, Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

American Beauty Ltd. (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer