Tödliche Lüge

1993, Ate de Jong, 95 minuten

Duitsland 1993. Thriller van Ate de Jong. Met o.a. Barbara Auer, Hannes Jaenicke, Lisa Karlström, Leonard Lansink en Volker Prechtel.

VPRO Cinema

Claudia Fischer (Auer) heeft een praatshow, waarbij zij haar gasten het masker afneemt en ze figuurlijk uitkleedt ten gunste van haar kijkcijfers. Ze gaat geraffineerd te werk om door te dringen tot de diepste roerselen van de zielen van haar slachtoffers. De bedriegster wordt echter op haar beurt bedrogen door de regisseur, die haar weer exploiteert. Een psychopathische moordenaar (Jaenicke) komt achter haar geheim (wie de vader van haar kind is) en probeert haar te vellen in een talkshow. Het scenario van Peter Probst bevat geen originele invallen en Nederlander De Jong laat met zijn ongeïnspireerde regie de competente cast maar aanrommelen. De productie en het camerawerk van Charly Steinberger zijn best in orde maar dat levert geen boeiend drama op.

credits

Regie:
Ate de Jong
Cast:
Barbara Auer, Hannes Jaenicke, Lisa Karlström, Leonard Lansink, Volker Prechtel, Didi Schaak, Waldemar Wichlinski, Johannes Raspe, Monika Greving
Productie:
Matthias Emcke
Muziek:
Dominic Roth
Jaar:
1993
Alt. titels:
Domino Show, Tödliche Lüge - Domino Show, Gefährliche Leidenschaften: Tödliche Lüge
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tödliche Lüge (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer