Frankrijk/Zwitserland/Spanje 1995. Komedie van Jeanne Labrune. Met o.a. Anouk Grinberg, Charles Berling, Bruno Todeschini, Johan Leysen en Marianne Amy.

VPRO Cinema

Parijs in 1907. Jules (Berling), afkomstig uit centraal Europa en Jim (Todeschini), een jonge Fransman, ontmoeten elkaar en worden onafscheidelijke vrienden. Beiden zijn dol op mooie vrouwen. De ene na de andere verschijnt en verdwijnt uit hun leven, waarbij ze beiden hun ultieme geluk trachten te vinden. Dan is er Claire (Grinberg), de mooiste en vurigste van allemaal, en beide vrienden worden door haar gefascineerd en hopeloos verliefd. Een ondankbare en bijna onmogelijke taak om een nieuwe (en helaas overbodige) versie te maken van de onverwoestbare klassieker van Fran[KA10]cois Truffaut (1961), waarin alles zo goed zat met een perfecte rolverdeling. Deze speciaal voor de tv geproduceerde film is er in elk geval niet in geslaagd en kan maar het best vergeten worden. Het scenario is van regisseur Labrune, die de klassieke roman over een driehoeksverhouding van Henri-Pierre Roché bewerkte. Het camerawerk is van André Néau.

credits

Regie:
Jeanne Labrune
Cast:
Anouk Grinberg, Charles Berling, Bruno Todeschini, Johan Leysen, Marianne Amy, Ulrich Funke, Quentin Gonzalez, Jérôme Kircher, Dominique Larrieu, Pascale Mariani, Micheline Noblemaire, Henriette Pertus, Jérémy Tran-Sbraire
Scenario:
Jeanne Labrune
Productie:
Jean Nainchrik
Camera:
André Néau
Muziek:
Lev Knipper, Laurent Klotz
Jaar:
1995
Genres:
Komedie, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Zwitserland, Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Jules et Jim (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken