Les cinq dernières minutes : Au nom du coq

1993, Philippe Defrance, 90 minuten

Frankrijk 1993. Mysterie van Philippe Defrance. Met o.a. Pierre Santini, Pierre Hoden, Elie Pennont, Loulou Boislaville en Annie Millon.

VPRO Cinema

Antoine Barrier (Hoden), de adjunct van commissaris Mossard (Santini), brengt zijn vakantie door op Martinique in de Franse Antillen, waar hij logeert bij zijn knappe vriendin Laetitia (Millon). Een politieman wordt zoals de traditie het wil, ook tijdens zijn vakantie gestoord voor moord. Omdat kennelijk niemand dit kan oplossen, gaat hij uitzoeken waarom het slachtoffer, dat hanen fokte voor de populaire, maar wrede hanengevechten, werd koudgemaakt. Het is een gesloten wereldje, waarin de concurrentie dodelijk is, omdat de inzetten bij de illegale weddenschappen hoog zijn. Het decor is exotisch met schilderachtige folklore en mooie meiden. Het scenario van Patrick Chamoiseau is mager en met deze fraaie toeristische plaatjes is getracht de film een beetje op te vijzelen. Op enkele spannende momenten na lukt dit niet helemaal. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering nummer 64 van totaal 82. Mono.

credits

Regie:
Philippe Defrance
Cast:
Pierre Santini, Pierre Hoden, Elie Pennont, Loulou Boislaville, Annie Millon, Laure Montoussamy, Philippe Dormoy, Deborah Charles, David Donat, José Exelis, Léa Galva, Roger Robinel, Bernard Bourdon, Aliou Cissé, Yvan Lebejoff, Bernard Solitude
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Jean-Baptiste Loussier
Jaar:
1993
Alt. titels:
Cinq dernières minutes : Au nom du coq, Les, 5 dernières minutes : Au nom du coq, Les, Au nom du coq
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer