Verenigde Staten 1989. Horror van Walter Hill. Met o.a. William Sadler, J. W. Smith, Roy Brocksmith, David Wohl en Gerrit Graham.

VPRO Cinema

De eerste aflevering, die de spits van de reeks afbijt. Nils Talbot (Sadler) is een beul in dienst van de staat. Hij houdt van zijn werk en beschouwt iedere executie als nuttig en een bijdrage aan de hoognodige grote schoonmaak van de maatschappij. Elke misdadiger die hij naar de elektrische stoel begeleidt, is voor hem een nieuw kunstwerk. Dan wordt echter de doodstraf afgeschaft. Gevolg: hij staat op straat. Met pijn in het hart ziet hij hoe moordenaars vrij rondlopen. Dus besluit hij zijn oude beroep weer op te pakken, maar nu voor eigen rekening en risico. Deze film wordt sterk gerelativeerd door de off- en on- screen commentaren van Sadler als Nils Talbot. Uitstekend opgebouwde mengeling van satire, kitsch en spanning. Het scenario is van Robert Reneau en regisseur Hill. Het camerwerk is van John R. Leonetti. Aflevering 1 van het eerste seizoen, nummer 1 van 94. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Walter Hill
Cast:
William Sadler, J. W. Smith, Roy Brocksmith, David Wohl, Gerrit Graham, Dani Minnick, Tony Abatemarco, Mimi Kennedy, Robert Winley, Eve Brent, Edgar Small, Mark Lowenthal, F. J. O'Neil, Raymond O'Conner, M. Jennifer Evans, Patti Yasutake, Al M. Allen, Kate Benton, Julie Ann Lucas, Ed De Fusco, Laura Albert
Scenario:
Robert Reneau
Productie:
Gilbert Adler
Muziek:
Ry Cooder
Jaar:
1989
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: The Man Who Was Death, Man Who Was Death, The
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen