Verenigde Staten 1989. Horror van Richard Donner. Met o.a. Joe Pantoliano, Robert Wuhl, Kathleen York, Gustav Vintas en Steve Kahan.

VPRO Cinema

Zwerver Ulric (Pantoliano) neemt deel aan een experiment van krankzinnige geleerde Dr. Emil Manfred (Vintas). Ulric krijgt van Dr. Manfred een klier van een jonge kat in zijn hersenen geïmplanteerd. Volgens Manfred moet Ulric nu over negen levens beschikken. Ze besluiten er een circusnummer van te maken: hij wordt op het toneel gedood en zal dan herrijzen. Hun nummer wordt een ware sensatie. Vanaf Ulrics tweede 'dood' stroomt het geld binnen. Uit hebzucht doodt Ulric de gekke dokter en gaat alleen verder. Hij maakt dan een fatale vergissing. Hoe iemand kan doden in negen eenvoudige lessen. De humor is uitbundig en niet al te verfijnd, maar de climax is onverwacht en ijzingwekkend. Het originele scenario is van Terry Black. Het camerawerk is van Richard Bowen. Aflevering 3 van het eerste seizoen, nummer 3 van 94. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Richard Donner
Cast:
Joe Pantoliano, Robert Wuhl, Kathleen York, Gustav Vintas, Steve Kahan, Michael Ray Bower, Dorothy Neumann, Jack O'Leary, Paul Tuerpe, Rick Zumwalt, Al Maines
Scenario:
Terry Black
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Richard Bowen
Muziek:
Nicholas Pike
Jaar:
1989
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Dig That Cat... He's Real Gone, Dig That Cat... He's Real Gone
Genres:
Horror, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Fantasy, Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen