Frankrijk 1995. Drama van Miguel Courtois. Met o.a. Anaïs Jeanneret, Jean-François Garreaud, Aurélien Wiik, Ervan Kawczinski en Louise Laure Mariani.

VPRO Cinema

Serge (Garreaud) is weduwnaar en Claire (Jeanneret) heeft een pijnlijke scheiding achter de rug als ze elkaar ontmoeten. Na het verdriet dat ze doorgemaakt hebben, vinden ze nu dat ze recht hebben op een beetje geluk. Voor hen is het vanzelfsprekend dat Jeff (Wiik), Claire`s zoon, en Micha[KA3]el (Kawczinski), Serge's zoon, ook goed met elkaar zullen kunnen opschieten, maar de twee jongens kunnen elkaar niet luchten of zien. Ze vormen op den duur een bedreiging voor de hechte, liefdevolle relatie van hun respectievelijke ouders. Gewoonlijk wordt er aandacht besteed aan wat een scheiding teweeg brengt in het leven van de betrokkenen, maar in het scenario van Yves Lopez en Georges Desmouceaux wordt de reactie van de kinderen getoond op hun onderlinge verhouding. Er gebeurt niets sensationeels, maar alles ligt heel dicht bij de werkelijkheid. Goed spel van zowel de jongens als de ouders. Het camerawerk is van Dominique Bouilleret. Stereo.

credits

Regie:
Miguel Courtois
Cast:
Anaïs Jeanneret, Jean-François Garreaud, Aurélien Wiik, Ervan Kawczinski, Louise Laure Mariani, Lucas Bonnifait, Denis Seurat, Michelle Manet, Stéphanie Pasterkamp, Julie Messean, Laurent Deutsch, Ariane Pick, Annouck Dupont, Marc Levy, Charles Pestel, Benoît Gourley, Guy Foll, Marc Levecque, Marie-Bianca Courtois, Laurent Vivier, Aurélien Wilk
Scenario:
Yves Lopez
Camera:
Dominique Bouilleret
Muziek:
Roland Romanelli
Jaar:
1995
Alt. titels:
Faux frères, Les
Genres:
Drama, Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Romantisch drama, Familiefilm, Echtscheiding, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les faux frères (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken