Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van James Cellan Jones. Met o.a. Ian Richardson, Christoph Waltz, Francesca Annis, Jacques Sereys en Anita Zagaria.

VPRO Cinema

Vierdelig vervolg op de achtdelige miniserie THE GRAVY TRAIN (1991) met een argeloze Hans-Joachim Dorfman (Waltz) die naar een fictief, opkomend, onafhankelijk Balkanstaatje wordt gestuurd, waar ex-schrijfster Katya Princip (Annis), president is en haar land wil laten aansluiten bij (toen nog) de Europese gemeenschap. Ondanks de vlotte regie (Jones nam het over van David Tucker, die verantwoordelijk was voor de 432 minuten van de eerste mini van het jaar ervoor) en de Oosteuropese decors (in Hongarije gefilmd) komen de grappen en grollen over klaplopende Europese ambtenaren, samenzweerders en verleidelijke vrouwen die de naïeve held moeten manipuleren te clichématig over. Het scenario is van Malcolm Bradbury. Het camerawerk is van Elemér Ragályi.

credits

Regie:
James Cellan Jones
Cast:
Ian Richardson, Christoph Waltz, Francesca Annis, Jacques Sereys, Anita Zagaria, Cecil Paoli, Roger Lloyd-Pack, Henry Goodman, Jeremy Child, John Dicks, Janek Lesniak
Scenario:
Malcolm Bradbury
Productie:
Philip Hinchcliffe, Ian Waren, Victor Glynn, Andrew Warren
Camera:
Elemér Ragályi
Muziek:
John E. Keane
Jaar:
1991
Alt. titels:
Gravy Train Goes East, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Politiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Gravy Train Goes East (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken