Duitsland 1983. Mysterie van Wolfgang Luderer. Met o.a. Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Stefan Behrens, Sabine Sinjen en Peter Aust.

VPRO Cinema

Gangster Fluppy (Behrens) heeft pech bij zijn goed voorbereide overval op een juwelierszaak: iemand was hem voor. Alles is overhoop gehaald en hij treft juwelier Malcher (Siemers) uitgestrekt op de vloer, badend in het bloed. Met een bescheiden buit moet de gemaskerde Fluppy zich tevreden stellen. Kommissar Walther (Brandt) komt erachter dat de gestolen kostbaarheden vooral bestonden uit zwaar verpande familiejuwelen, die het eigendom zijn van Yasmin Wrangel (Sinjen) en haar man (Aust), die diep in de schulden steken. Walther en zijn assistent Hassert (Faulhaber) ontdekken dat Malcher kort voor de overval bezoek had van zijn minnares Vera (Lochner). Redenen genoeg om Malchers vrouw (Altrichter) nog eens aan de tand te voelen. Het scenario van Joachim Nottke en Karl Heinz Knuth is veel te doorzichtig en te voorspelbaar, bovendien is het opgebouwd uit clichés. Eén van de mindere TATORT-episodes met Brandt als Kommissaris Walther. Aflevering 145.

credits

Regie:
Wolfgang Luderer
Cast:
Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Stefan Behrens, Sabine Sinjen, Peter Aust, Anita Lochner, Dagmar Altrichter, Friedrich Siemers, Käte Haack, Rainer Pigulla
Jaar:
1983
Alt. titels:
Fluppys Masche
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Fluppys Masche (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken