Frankrijk 1995. Misdaad van Daniel Losset. Met o.a. Guy Marchand, Pierre Tornade, Patrick Guillemin, Michel Fortin en Jeanne Savary.

VPRO Cinema

Priv[KA1]edetective Nestor Burma (Marchand) speelt piano in een jazzclub. Op die manier hoopt hij te achterhalen wie het animeermeisje Fran[KA10]coise (Bourjade) bedreigt. Zij krijgt anonieme telefoontjes, haar flat is ondersteboven gehaald en er is nog meer van dat fraais gebeurd. Juist op het moment dat Burma gaat twijfelen of Fran[KA10]coise`s angst wel is gerechtvaardigd, wordt zij vermoord. Vervolgens leggen nog meer jonge vrouwen het loodje. Burma vindt een zwart notitieboekje, dat heel wat nuttige informatie bevat. Het is van Baxter (Bauchau), de eigenaar van de club. Hoewel Inspecteur Fabre (Guillemin) en Zavatter (Fortin) stokken tussen de spaken dreigen te steken, speurt Burma verder met de hulp van zijn knappe en toegewijde secretaresse H[KA1]el[KA1]ene (Savary). In een lekker vlot tempo lost Burma een complexe zaak op waarin de lijken zich opstapelen terwijl de kijker voortdurend op een dwaalspoor wordt gebracht. Degelijke vertolkingen, de suspense is nooit veraf en in de finale een leuke verrassing. Het scenario is van Pascal Bancou naar de romans van Léo Mallet. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering 21 van het eerste seizoen, nummer 21 van 38.

credits

Regie:
Daniel Losset
Cast:
Guy Marchand, Pierre Tornade, Patrick Guillemin, Michel Fortin, Jeanne Savary, Laurence Ashley, Chantal Deruaz, Patrick Bauchau, Luc Bernard, Kareen Bourjade
Scenario:
Pascal Bancou
Productie:
Eddi Cherki, Hermann Florin
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Christian Gaubert
Schrijver:
Léo Mallet
Jaar:
1995
Alt. titels:
Aventure de Nestor Burma : Nestor Burma en direct, Une
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Nestor Burma en direct (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken