Frankrijk/Zwitserland 1993. Misdaad van Henri Hermant. Met o.a. Guy Marchand, Philippe Laudenbach, Charlotte Valandrey, Natacha Lindinger en Pierre Tornade.

VPRO Cinema

Studente Marika Kreiska (Valandrey) vraagt aan priv[KA1]e- detective Burma (Marchand) om het overlijden van haar vriend, die medicijnen studeerde, te onderzoeken. Volgens de officiële versie zou hij bezweken zijn aan een overdosis drugs, maar Marika kan het niet geloven, want hij was niet verslaafd. Nestor begint discreet te snuffelen en stuit op een escort-service, waardoor vrouwelijke studentes leuk kunnen bijverdienen. Het aardige aan de avonturen van Nestor Burma is dat hij steeds in een totaal ander milieu moet opereren. Deze keer wordt seks aan nogal bizarre zaken gekoppeld. Het scenario en de dialogen zijn van Sylvie Coquart en Pascal Bancou. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering 8 van het eerste seizoen, nummer 8 van 38.

credits

Regie:
Henri Hermant
Cast:
Guy Marchand, Philippe Laudenbach, Charlotte Valandrey, Natacha Lindinger, Pierre Tornade, Michel Fortin, Patrick Guillemin, Marc Chapiteau, Johachim Jung
Productie:
Eddi Cherki, Hermann Florin
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Christian Gaubert
Jaar:
1993
Alt. titels:
Mic Mac Moche au Boul'Mich, Aventure de Nestor Burma : Mic Mac Moche au Boul'Mich, Une
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen