Dikiy vostok

1993, Rashid Nugmanov, 98 minuten

SU 1993. Drama van Rashid Nugmanov. Met o.a. Konstantin Fyodorov, Zhanna Isina, Gennadi Shatunov, Alexander Aksyonov en Farkhad Amankulov.

VPRO Cinema

Met knipoogjes naar de meesterfilmer van de gewelddadige Italo-western Sergio Leone en agressieve MAD MAX-reeks die van Mel Gibson een wereldberoemde ster maakte, vertelt Nugmanov zijn versie van het verre wilde oosten in deze laatste film van Sovjetmakelij uit Kazachstan. `De kinderen van de zon`, lilliputters uit een circus, leven ge[KA3]isoleerd in de woestijn, waar zij trachten te overleven met een autarkisch systeem door het onvruchtbare land toch vruchtbaar te maken. Zij worden helaas geterroriseerd door de bende van de Peetvader (Shamshurin). Strannik (Fyodorov), de `Man Zonder Naam` zoekt hulp en keert terug met een aantal bizarre avonturiers, gekken en huurlingen. Deze low-budgetfilm van bedenkelijk allooi (filmcrew en technici verschijnen regelmatig in beeld) lonkt naar westerns en wil ook een allegorie zijn op het instorten van het Sovjetleger, maar doet het niet. Aksyonov, die een Beatnik speelt, componeerde de muziek. Het scenario is van regissseur/producent Nugmarov. Het camerawerk is van medeproducent Murat Nugmanov. Mono.

credits

Regie:
Rashid Nugmanov
Cast:
Konstantin Fyodorov, Zhanna Isina, Gennadi Shatunov, Alexander Aksyonov, Farkhad Amankulov, Viacheslav Knizel, Konstantin Shamshurin, Pavel Shpakovsky, Aleksandr Sporykhin
Productie:
Murat Nugmanov, Rashid Nugmanov
Muziek:
Alexandr Aksyonov
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Sociaal drama
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Dikiy vostok (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer