Les gens d'en face

1994, Jesùs Garay, 95 minuten

Bulgarije/Spanje/Frankrijk 1994. Thriller van Jesùs Garay. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Estelle Skornik, Ben Gazzara, Carme Elias en Grieha Tchernev.

VPRO Cinema

Georgi[KA3]e 1932. De Turkse consul Adil Bey (Puigcorbe) installeert zich niet ver van de Turkse grens in Batoemi aan de Zwarte Zee nadat zijn voorganger onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. De sfeer in de stad is om te snijden. De geheime politie is alom aanwezig en de mensen zijn zwijgzaam. De buren aan de overkant blijken bovendien een ongezonde belangstelling voor het consulaat te hebben; van achter de gordijnen observeren ze iedere beweging. Bey is gefascineerd van zijn secretaresse Sonia (Skornik), die lid is van de Stalinistische jeugdbeweging. Via haar tracht hij de puzzel van de dood van zijn voorganger op te lossen, maar hij komt zelf in levensgevaar. Geen haarscherpe analyse van de terreur van Stalins bewind, wel een kijk op de weerslag ervan op de bevolking in de vorm van een psychologische thriller. De rolverdeling levert aanvaardbare prestaties. Het scenario is van Louis Gardel, Fabrice Gardel en regisseur Garay naar een roman van Georges Simenon. Het camerawerk is van Carles Gusi, die filmde in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

credits

Regie:
Jesùs Garay
Cast:
Juanjo Puigcorbé, Estelle Skornik, Ben Gazzara, Carme Elias, Grieha Tchernev, Ilka Zafirova, Boris Loukanov, Vasko Tchouchev, Oghnian Ouzounov, Vassil Dimitroo, Peter Popov, Tania Goubidelnikova, Nina Naoudova, Dimitrima Sayona, Peter Petrov, Svetora Nedeltchev
Scenario:
Louis Gardel
Productie:
Isona Passola
Camera:
Carles Gusi
Muziek:
Annie Fratellini, Béatrice Thiriet
Schrijver:
Georges Simenon
Jaar:
1994
Alt. titels:
Gens d'en face, Les
Genres:
Thriller, Mysterie
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Bulgarije, Spanje, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les gens d'en face (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer