Verenigde Staten 1992. Horror van Tom Hanks. Met o.a. Treat Williams, Frances Sternhagen, Henry Gibson, Tom Hanks en Sugar Ray Leonard.

VPRO Cinema

Howard Prince (Williams) verleidt rijke, oude dametjes. Op het moment dat ze hun spaarcentjes aan hem toevertrouwen, dient hij hen een zelfbereid gif toe. Hij ontmoet echter in een steenrijke, oude weduwe (Sternhagen) zijn evenknie. Hij gaat nu zover door haar te trouwen. Na zijn gebuikelijke moord, komen er echter dreigbrieven, die niets aan de verbeelding overlaten. Howard is een charmante jongen maar zoals gebruikelijk zal hij zijn gerechte straf niet ontlopen, alleen hoe! Behalve de climax, die over the top is, best een leuke aflevering, vooral dankzij het plezierige spel van Sternhagen. Debuterend regisseur Hanks is ook even te zien als Baxter, de directeur van een bureau voor huwelijksbemiddeling. Het scenario is van Randolph Longtooth. Het camerawerk is van John R. Leonetti. Aflevering 1 van het vierde seizoen, nummer 39 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Tom Hanks
Cast:
Treat Williams, Frances Sternhagen, Henry Gibson, Tom Hanks, Sugar Ray Leonard, Bibi Osterwald, Clive Rosengren, Edward Penn, Gracia Lee, Don Perry, Constance Pfeiffer, Louise Fitch
Scenario:
Randolph Longtooth
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
John R. Leonetti
Muziek:
Jay Ferguson
Jaar:
1992
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: None But the Lonely Heart, None But the Lonely Heart
Genres:
Horror, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen