Shrunken Heads

1994, Richard Elfman, 86 minuten

Verenigde Staten 1994. Horror van Richard Elfman. Met o.a. Aeryk Egan, Bo Sharon, Darris Love, Julius Harris en Meg Foster.

VPRO Cinema

Als drie stadsjongens worden afgeslacht door gangsters (aangevoerd door een memorabele Foster als manachtige, lesbische schavuit), brengt hun vriend, die in het geheim een voodoo- tovenaar is, de slachtoffers weer tot leven - niet als zombies, maar als wraakzuchtig rondzwevende, gekrompen hoofden met een heel arsenaal aan destructieve vermogens. Deze vlotte mengeling van horror, humor en slechte smaak zal niet iedere kijker aanspreken, ondanks de enthousiaste acteurs en de soms intelligente vondsten (zoals een optreden van de regisseur als een suïcidale sekteleider). Voor diegenen die wel kijken: blijf dat doen tot na de aftiteling, want pas dan volgt de uitgestelde slotscène. Cineast Elfman is de broer van de bekende componist Danny Elfman, die de titelsong schreef. Het scenario is van Matthew Bright. Het camerawerk is van Stephen McNutt.

credits

Regie:
Richard Elfman
Cast:
Aeryk Egan, Bo Sharon, Darris Love, Julius Harris, Meg Foster, Becky Herbst, A.J. Damato, Troy Fromm, Bodhi Elfman, Leigh-Allyn Baker
Scenario:
Matthew Bright
Camera:
Stephen McNutt
Muziek:
Richard Band, Danny Elfman
Jaar:
1994
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Lesbian moveie, Satire, Voodoo
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Shrunken Heads (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer