Circle Man

1988, Damian Lee, 88 minuten

Canada 1988. Actiefilm van Damian Lee. Met o.a. Vernon Wells, Sonja Belliveau, Michael Lopeman, William Sanderson en Franco Columbu.

VPRO Cinema

De Australische acteur Wells als Roo Marcus leidt een cast vol karakterspelers in een daartoe toepasselijk opgeblazen melodrama over clandestiene, dodelijke bokspartijen op de blote vuist. Roo Marcus is de kampioen die er uit wil stappen voor hij wezenloos wordt geslagen, maar schulden en dreigementen van gangsters dwingen hem steeds maar weer in de arena terug te keren. Afgezien van het uiterst moderne, botte geweld en gevloek, doet deze productie vol clich[KA1]es vreemd ouderwets aan en kan worden gezien als een soort pendant van BUSTED UP (1986) van Conrad E. Palmisano, een eerdere boksfilm, waarvoor regisseur Lee optrad als producent. Het scenario is van Damian Lee en David Mitchell. Het camerawerk is van Ludvik Bogner. Videotitel: HALF OF THE ACTION. Ook bekend als LAST MAN STANDING.

credits

Regie:
Damian Lee
Cast:
Vernon Wells, Sonja Belliveau, Michael Lopeman, William Sanderson, Franco Columbu, Frank Moore, Peter Dempecher, Real Andrews
Scenario:
Damian Lee
Camera:
Ludvik Bogner
Muziek:
Charles Barnett
Jaar:
1988
Alt. titels:
Half of the Action, Last Man Standing
Genres:
Actiefilm, Sportfilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Circle Man (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer