Der Eintänzer

1978, Rebecca Horn, 44 minuten

Duitsland 1978. Experimenteel van Rebecca Horn. Met o.a. Rebecca Horn, Geta Constantinescu, Kathleen Marten, Mary Marten en David Warrilow.

VPRO Cinema

Tijdens de afwezigheid van de eigenares (Horn) van de balletstudio neemt de balletlerares (Constantinescu) de leiding over. We zien vervolgens hoe een aantal leerlingen op alle mogelijke manieren en in diverse kostuums hun danspassen gaan uitvoeren. Dan verschijnt er een blinde persoon (Warrilow) die bij haar de (Argentijnse) tango wil leren. Een merkwaardige film van de veelzijdige kunstenares Horn, opgenomen in haar dansschool in New York. Het was haar eerste film met een verhaal en hij laat zien met welke grote vaardigheid zij het ballet beheerst. De opbouw is niet eenvoudig en het merendeel van toevallige kijkers (die het werk van Horn niet kennen) zullen moeite hebben met haar logica. Het scenario is van regisseuse Horn. Het camerawerk is van Bodo Kessler.

credits

Regie:
Rebecca Horn
Cast:
Rebecca Horn, Geta Constantinescu, Kathleen Marten, Mary Marten, David Warrilow, Timothy Baum, Nada Lee, Suzanne Diane Lee, Lisa Joy Friedmann, Kristina Maria Jaroshenka, Donna Ritchie, Kim Araki
Scenario:
Rebecca Horn
Camera:
Bodo Kessler
Jaar:
1978
Alt. titels:
Eintänzer, Der, Guéridon noir
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Dans/ballet, Experimentele film
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Eintänzer (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer