The Widowing of Mrs. Holroyd

1995, Katie Mitchell, 90 minuten

Verenigd Koninkrijk/Canada 1995. Romantiek van Katie Mitchell. Met o.a. Zoë Wanamaker, Colin Firth, Stephen Dillane, Brenda Bruce en Melanie Hill.

VPRO Cinema

Mrs. Holroyd (Wanamaker) is de vernederingen van haar brute echtgenoot Charles (Firth) meer dan beu. Soms neemt hij sletterige vrouwen mee naar huis die hij in de waan laat, dat hij alleen woont. Dan weer komt hij stomdronken thuis. Alleen voor de kinderen ondergaat Mrs. Holroyd Charles` ploertigheden. De zachtaardige Mr. Blackmore (Dillane) is dikwijls met pijn in het hart getuige van Charles' schofterige gedrag. Hij is verliefd op Mrs. Holroyd en zij op hem. Vaak wenste zij heimelijk de dood van de wrede, agressieve Charles. Dan komt het bericht over een zwaar mijnongeluk. Charles bijkt onder de slachtoffers te zijn. Sterk verouderd sociaal drama, waarvan de zwakheid vooral zit in het feit dat het letterlijk verfilmd werd naar het toneelstuk van D.H. Lawrence. De dramatiek van het geheel ontgaat de moderne kijker kompleet en alleen de schitterende vertolking van Wanamaker kan de aandacht vast houden. In 1974 ook al voor de tv verfilmd onder dezelfde titel door Arvin Brown en John Desmond, en als WEDUWE HOLROYD in hetzelfde jaar door Dré Poppe voor de Vlaamse tv BRT. Het camerawerk is van Duncan Brown.

credits

Regie:
Katie Mitchell
Cast:
Zoë Wanamaker, Colin Firth, Stephen Dillane, Brenda Bruce, Melanie Hill, Mossie Smith, Shane Fox, Lauren Richardson, Wayne Foskett, Peter Needham, Gavin Abbott, Christopher Brand
Camera:
Duncan Brown
Jaar:
1995
Alt. titels:
Widowing of Mrs. Holroyd, The
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Reageer