Verenigde Staten 1992. Horror van William Friedkin. Met o.a. Yul Vasquez, Paul Hipp, Tia Carrere, Sherrie Rose en Heavy D.

VPRO Cinema

Popzanger Danny Darwin (Vasquez) is gefascineerd door bizarre tatoeages. Via een vriendin komt hij terecht bij een tatoe[KA3]eerder, een vreemde kerel die beweert naar het verhaal van de huid te luisteren en daarop zijn voorstelling te baseren. Als Danny zijn nieuwe tatoeage bekijkt, blijkt hierop het gezicht te staan van Scarlett (Carrere), de vrouw van zijn partner. Razend weigert hij voor het prikwerk te betalen. Een vreemde mengeling van pop en horror met enkele prachtige, zeer geslaagde speciale effecten, maar de film lijkt niet af. Je leert de personages niet kennen en sommige gegevens worden aangehaald om dan zonder reden te verdwijnen. Het scenario is van Larry Wilson. Het camerawewrk is van Rick Bota, en lijkt videoclip-achtig. Aflevering 3 van het vierde seizoen, nummer 41 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
William Friedkin
Cast:
Yul Vasquez, Paul Hipp, Tia Carrere, Sherrie Rose, Heavy D, Gregg Allman, Steve Jones, Don Michaelson, Richard Danielson, Karen Kalensky
Scenario:
Larry Wilson
Productie:
Gilbert Adler
Muziek:
Merl Saunders
Jaar:
1992
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: On a Dead Man's Chest, On a Dead Man's Chest
Genres:
Horror, Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Popmuziek, Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen