Bed

1994, Steve Shill, 60 minuten

Verenigd Koninkrijk 1994. Fantasy van Steve Shill. Met o.a. Renée Asherson, Robin Bailey, June Brown, Dora Bryan en Phyllis Calvert.

VPRO Cinema

Een oude varensgezel (Jeffries) belandt in een ziekenhuis. Op een avond laat hij zich meelokken door een niet al te jonge vrouw en belandt in een bed dat hij met zes andere pati[KA3]enten moet delen. Ze praten en discussi[KA3]eren. In een ge[KA3]improviseerde auto maken ze een imaginaire tocht door Engeland. Een voorbeeld van het typische surrealisme van de eindjaren 1960 met een grote invloed van de van oorsprong Roemeense schrijver van het absurdistische avant-garde toneel Eug[KA2]ene Ionescu (internationaal bekend om [KL]Rhinoc[KA1]eros[KLE] uit 1958). Commentaar bij het gebeuren wordt geleverd door het hoofd (Grant), dat is verwerkt in een ornament aan het kopstuk van het gigantische bed. De zeven overige rollen, die op een grote ervaring kunnen bogen, geven stuk voor stuk een knappe vertolking weg. Zeer zeker niet naar ieders smaak, maar wel een boeiend stuk film. Het scenario is van Jim Cartwright. Het camerawerk is van Chris Townsend, die het onderdompelde in prachtige pastelkleuren.

credits

Regie:
Steve Shill
Cast:
Renée Asherson, Robin Bailey, June Brown, Dora Bryan, Phyllis Calvert, Maurice Denham, Richard E. Grant, Lionel Jeffries
Scenario:
Jim Cartwright
Camera:
Chris Townsend
Muziek:
Greame Miller
Jaar:
1994
Genres:
Fantasy, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Fantasy, Satire, Experimentele film
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Bed (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer