Moon Over The Alley

1975, Joseph Despins, 108 minuten

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van Joseph Despins. Met o.a. Doris Fishwick, Peter Farrell, Sean Caffrey, Erna May en John Gay.

VPRO Cinema

De plaats van handeling: de Londense wijk Notting Hill. Een groot huis vol met kamerbewoners: Ierse barkeeper Jack MacMahon (Caffrey) zonder geld met een vriendin die stript om hun trouwring te betalen, een jong Jamaicaans stel uit Puerto Rico, een eenzame, excentrieke oude zak die geilt op hele jonge meisjes, een Amerikaanse zanger, de joodse hospita Bertha (May) die nazi-Duitsland kon ontvluchten, haar uitgebluste man en hun intelligente zoon. Al deze personages hebben hun eigen ervaringen tegen de achtergrond van de dreiging van de afbraak van hun woning. De film is opgebouwd volgens de wetten van de musical, maar de muziek onderbreekt nooit de actie. Portobello Road werd heel `kleurrijk` verfilmd in deze zwart-wit productie met zijn kroegjes, zijn markt, zijn bonte internationale bevolking. De songs werden geschreven door Galt MacDermot, die zijn talent bewezen had met de musical [KL]Hair[KLE] (in 1979 op onvergetelijke wijze verfilmd door Milos Forman). De film werd onafhankelijk geproduceerd met steun van het BFI (British Film Institute), dat hem zou uitbrengen, maar die liet het afweten, waarop de makers de kritiek porden om het BFI te dwingen de film in roulatie te brengen. Dat gebeurde op zo'n bescheiden schaal dat de film pas in 1980 werd herontdekt, waardoor het premièrejaar ten onrechte als 1980 wordt aangemerkt. Een muzikale film, die veel meer aandacht verdient, dan hij kreeg. Het scenario is van William Dumarasque. Het camerawerk van Peter Hannan is zeer sfeervol. Ook bekend als SEBASTLANE.

credits

Regie:
Joseph Despins
Cast:
Doris Fishwick, Peter Farrell, Sean Caffrey, Erna May, John Gay, Sharon Forester, Patrick Murray, Lesley Roach, Basil Clarke
Scenario:
William Dumarasque
Productie:
Geoffrey Evans
Muziek:
Galt MacDermot
Jaar:
1975
Alt. titels:
Sebastlane
Genres:
Komedie, Drama, Musical
Trefwoorden:
Steden-drama, Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Moon Over The Alley (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer