Miss Amerigua

1994, Luis R. Vera, 92 minuten

Paraguay/Zweden 1994. Actiefilm van Luis R. Vera. Met o.a. Sonia Marchewka, Raquel Baeza, Ayesa Frutos, Jesús Perez en Hector Silva.

VPRO Cinema

Het stadje Amerigua in Paraguay is in feeststemming. Het is de dag, waarop de schoonheidskoningin van de stad zal worden gekozen. Heel wat meisjes hopen te winnen en hebben er alles voor over. De gemeenteraad heeft een probleem: men kan niet besluiten of er nu een rode of blauwe loper moet worden uitgerold. Ook voor de rebellen, die zich tegen de militaire junta verzetten, is deze dag een uitstekende gelegenheid om zich te doen gelden. Eén van hen, die destijds zag hoe zijn vader werd vermoord, is uit op wraak. Een milde politieke satire met twee verhaallijnen: de miss-verkiezing en de wraak. De beginscènes zetten de toon: eerst een sprookjesachtig beeld met kinderen bij een feeërieke waterval, onmiddellijk gevolgd door gewelddadige soldaten die de vader van de jongeman hebben vermoord. Na dertig jaar stilte een film uit Paraguay. Het scenario is van Vera Colman en Andrés Colman. Het camerawerk is van Márten Nilsson.

credits

Regie:
Luis R. Vera
Cast:
Sonia Marchewka, Raquel Baeza, Ayesa Frutos, Jesús Perez, Hector Silva, Jorge Baez, Jorge Ramos, Arturo Filitas, Graciela Canepa, Carlos Cristaldo, Alberto Ayala, Bibiana Lando, Myriam Sienra, Carlos Gómez, Ramón del Rio
Scenario:
Vera Colman
Camera:
Márten Nilsson
Muziek:
Jan Tolf
Jaar:
1994
Genres:
Actiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Satire, Wraakfilm, Politiek
Landen:
Paraguay, Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Miss Amerigua (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer