Pointman: That's Amore

1995, Richard Compton, 60 minuten

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Richard Compton. Met o.a. Jack Scalia, Michael Genovese, Louis Giambalvo, Joe Maruzzo en Lawrence Tierney.

VPRO Cinema

Een nieuwe serie met Jack Scalia als Constantine 'Connie' Harper, een voormalige Wall Street-manager die wordt veroordeeld wegens fraude en een tijdje achter de tralies zit. Na te zijn vrijgekomen, begint hij een trendy strandtent en verhuurt hij zich als een soort klusjesman om problemen voor anderen op te lossen. Connie is een gewiekste jongen en beziet alles in termen van kosten en baten. Deze eerste aflevering is een parodie op de maffia. Twee rivaliserende maffia-leiders vragen Connie om te bemiddelen bij hun plan hun kinderen met elkaar te laten trouwen. Ze hopen zo te voorkomen dat er een bende-oorlog tussen hun families ontstaat. Het probleem is dat de twee beoogde echtelieden niet van elkaar houden, maar Connie weet ze zover te krijgen dat ze, in het belang van hun beider families, net doen alsof. Ondertussen ontmaskert Connie de verrader die probeert de beide families tegen elkaar op te zetten en weet uiteindelijk vrede te stichten tussen de twee maffia-bazen. Het scenario van Garner Simmons naar een verhaal van Marvin Kupfer ontbeert diepgang en vaart. Comptons regie is weinig doortastend en de prestaties van de acteurs zijn niet om over naar huis te schrijven. Er zit wel wat humor in, maar de serie heeft meer 'body' nodig om de aandacht van de kijker vast te houden. Aflevering 1 van het eerste seizoen uit totaal 22.

credits

Regie:
Richard Compton
Cast:
Jack Scalia, Michael Genovese, Louis Giambalvo, Joe Maruzzo, Lawrence Tierney, Elisa Leonetti, Juliana Ponti, John Scurti, Steve Zurk, Tommy Canary, Kristin Bauer
Productie:
Maurice Hurley
Muziek:
Mike Post, Dale Menten
Jaar:
1995
Alt. titels:
That's Amore
Genres:
Actiefilm, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Americana, Satire
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Pointman: That's Amore (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer