Circuit Carole

1995, Emmanuelle Cuau, 72 minuten

Frankrijk 1995. Drama van Emmanuelle Cuau. Met o.a. Bulle Ogier, Laurence Côte, Frédéric Pierrot, Omar Bekhaled en Jean-Louis Coulloch.

VPRO Cinema

Als moeder heeft Jeanne (Ogier) een moeizame relatie met haar twintigjarige dochter Marie (Côte), die verzeild raakt in het kringetje van gewelddadige bikers. Jeanne ziet deze ontwikkeling met lede ogen aan, is angstig over de toekomst en raakt in een diepe crisis als zij beseft dat zij haar dochter toch zal moeten loslaten. Interessante debuutfilm van Cuau, die met een laag budget een sterk psychologisch drama aflevert, met een ijzersterke vertolking van Ogier. Het camerawerk van Benoît Delhomme dompelt de Parijse banlieu in aseptisch licht onder. Het is naturalistisch en wars van maniërismen, die de debuutfilms van afgestudeerden van de academie zo kenmerken. Het scenario is van Arlette Langmann en regisseuse Cuau.

credits

Regie:
Emmanuelle Cuau
Cast:
Bulle Ogier, Laurence Côte, Frédéric Pierrot, Omar Bekhaled, Jean-Louis Coulloch, Luce Mouchel, Alain Dua, Raphaelle Gitlis, Catherine Zambon
Scenario:
Arlette Langmann
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Moeder-dochterrelatie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Circuit Carole (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer