Verenigde Staten 1993. Horror van Gary Fleder. Met o.a. Roger Daltrey, Steve Buscemi, Lysette Anthony, Paul Dooley en Marshall Bell.

VPRO Cinema

Onderscheiden, beroemde oorlogsfotograaf Dalton (Daltrey) is zijn inspiratie kwijt en dreigt van zijn voetstuk geduwd te worden door de jonge, ambitieuze Ike (Buscemi). Hij krijgt van zijn redactie een laatste kans: een fotoreportage van een groep huurlingen in Zuid-Amerika. Ike gaat mee als assistent. Eenmaal gearriveerd hoort Dalton over een dorp in de buurt dat als proefterrein diende voor een experiment met een bacteriologisch wapen. Met een list paait hij Ike om er platen te schieten. Een weinig appetijtelijke aflevering met nauwelijks fijngevoelige toestanden. Daltrey is schitterend als veteraanfotograaf die over de schreef gaat. Het scenario is van Scott Rosenberg. Het camerawerk is van Rick Bota. Aflevering 3 van het vijfde seizoen, nummer 55 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Gary Fleder
Cast:
Roger Daltrey, Steve Buscemi, Lysette Anthony, Paul Dooley, Marshall Bell, Tim Ahern, Titus Welliver, Luis Ramos, Kevin Benton
Scenario:
Scott Rosenberg
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Rick Bota
Muziek:
Jay Ferguson
Jaar:
1993
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Forever Ambergris, Forever Ambergris
Genres:
Horror, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen