Marcides

1993, Yousry Nasrallah, 105 minuten

Egypte/Frankrijk 1993. Komedie van Yousry Nasrallah. Met o.a. Zaki Abdel Wahad, Youssra, Seif Eddine, Abla Kamel en Taheya Cariocca.

VPRO Cinema

De blonde Wahab heeft een blanke huid en is daarom in zijn eigen land (Egypte) een buitenbeentje. Hij komt uit een steenrijke familie, die behoort tot de koptische christenen. Hij zou zijn fortuin wel aan de communistische partij willen schenken. Tijdens een huwelijksfeest krijgt hij opdracht de bruid te schaduwen. Zij wordt ervan verdacht met terroristen te maken te hebben. De zoektocht door de onderwereld van Cairo confronteert hem met zijn eigen, geheimzinnige verleden. Een merkwaardige film die enerzijds een gewelddadig politiek pamflet is en anderzijds een komische fabel over sociale toestanden in Cairo. Voor westerse kijkers is het verhaal niet gemakkelijk te doorgronden. Gefilmd in 1991 en ging in première op het filmfestival van Locarno. Het scenario is van regisseur Nasrallah. Het camerawerk is van Ramses Marzouk.

credits

Regie:
Yousry Nasrallah
Cast:
Zaki Abdel Wahad, Youssra, Seif Eddine, Abla Kamel, Taheya Cariocca, Menha Batraoui, Mona Zakareya, Magdi Kamel, Bassem Samra
Scenario:
Yousry Nasrallah
Productie:
Gabriel Kohoury, Humbert Balsan
Camera:
Ramses Marzouk
Muziek:
Mohamed Nouh
Jaar:
1993
Alt. titels:
Mercedes
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama, Politiek
Landen:
Egypte, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Marcides (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer