Leo Sonnyboy: Vom Trauerkloß zum Herzensbrecher

1989, Rolf Lyssy, 95 minuten

Zwitserland 1989. Romantiek van Rolf Lyssy. Met o.a. Mathias Gnädinger, Christian Kohlund, Ankie Beilke-Lau, Dieter Meier en Hilde Ziegler.

VPRO Cinema

Een Tha[KA3]ise go-go-danseres (Beilke-Lau) dreigt het land uitgezet te worden. Haar minnaar Adrian (Kohlund), gehuwd en vader, bedenkt een eenvoudig plan: een schijnhuwelijk met de knorrige vrijgezel en einzelg[KA3]anger Leo (Gn[KA3]adinger). Maar dan gebeurt het ongelooflijke: door de levenslustige, jonge meid leeft de brompot op, meent hij dat zijn leven in positieve zin is veranderd en wordt zelfs verliefd op haar. De zoveelste flauwe variatie op het thema van GREEN CARD (1990) van Peter Weir. Enig lichtpuntje in dit vervelende gedoe, dat als grappig is bedoeld, is het vlotte, ontwapenende spel van Gnädinger. Het scenario van regisseur Lyssy is voorspelbaar en flinterdun. Het camerawerk is van Hans Liechti.

credits

Regie:
Rolf Lyssy
Cast:
Mathias Gnädinger, Christian Kohlund, Ankie Beilke-Lau, Dieter Meier, Hilde Ziegler, Heinz Bühlmann, Peach Weber, Ester Christinat, Stephanie Glaser
Camera:
Hans Liechti
Muziek:
Rüdi Häusermann
Jaar:
1989
Alt. titels:
Vom Trauerkloß zum Herzensbrecher
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantische komedie
Landen:
Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer