Duitsland 1985. Mysterie van Werner Luderer. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Frank Muth, Peter Fricke, Angelika Bender en Christiane Krüger.

VPRO Cinema

Speelzuchtige filiaaldirecteur van een bank in Frankfurt Fred Corbut (Fricke) heeft een half miljoen mark (ongeveer 250.000 euro) verduisterd. Een overval op een zo goed als lege geldcassette in een geldtransportwagen van de bank zou een elegante manier zijn om het balanstekort te verklaren. Deze `klus` neemt oplichter Max Westernburger (Rauch) voor zijn rekening tegen een vorstelijk honorarium - dat het gat wat groter is maakt dan toch niet meer uit. Doch de chauffeur van de geldauto Holger Martell (Kraehkamp) en zijn schietgrage vriend Manni Hoffmann (Brauss) besluiten uitgerekend die dag het waardetransport eveneens te `overvallen`, zodat zij in [KA1]e[KA1]en klap boven Jan zullen zijn. Voor Corbut heeft deze ongelukkige samenloop van omstandigheden met een magere buit fatale gevolgen en commissaris Brinkmann (Von Hassel) zit opgezadeld met een zaak die aanvankelijk mistig is. Het scenario is van Hans Kelch en gebaseerd op ideeën uit de roman Die Patentlösung van Peter Hebel. Aflevering 173 werd redelijk goed bekeken en heel wat keerjes herhaald.

credits

Regie:
Werner Luderer
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Frank Muth, Peter Fricke, Angelika Bender, Christiane Krüger, Arthur Brauss, Heinz W. Kraehkamp, Erika Skrotzki, Claus Berlinhof, Siegfried Rauch, Lia Wöhr
Scenario:
Hans Kelch
Productie:
Bernt Rhotert
Jaar:
1985
Alt. titels:
Schmerzensgeld
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Schmerzensgeld (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken