Cinema de lágrimas

1995, Nelson Pereira dos Santos, 95 minuten

Mexico/Verenigd Koninkrijk/Brazilië 1995. Drama van Nelson Pereira dos Santos. Met o.a. Raul Cortez, André Barros, Christiane Torloni, Patrick Tannus en Cosme Alves Netto.

VPRO Cinema

Ter gelegenheid van honderd jaar film produceerde het BFI een internationale documentaire reeks. Voor de bijdrage over Latijns Amerika werd een beroep gedaan op de Braziliaanse regisseur Pereira dos Santos, die zijn aandeel opvatte als een fictiefilm. Rodrigo (Cortez), een bekende Braziliaanse toneelregisseur, wordt gevraagd door jonge filmstudent Yves (Barros) om mee te werken aan zijn scriptie over de geschiedenis van de Zuidamerikaanse film. In het filmmuseum van Rio de Janeiro bekijken ze fragmenten uit films van o.a. Luis Buñuel, Alexandre Galindo, Emílio Fernández, Tito Davison en Glauber Rocha. Als Rodrigo, die homo is, opdringerig wordt, geeft Yves de pijp aan Maarten. Pereira dos Santos koos voor de vorm van het melodrama, omdat hij meent dat dit genre typerend is voor de Zuidamerikaanse film. Het resultaat is best leuk, maar wie niet bekend is met de film uit Brazilië, Mexico en Argentinië wordt er niet wijzer door. De stem van de filmoperateur is van Jorge Luis Hidalgo. Het scenario is van regisseur Pereira dos Santos en Silvia Oroz naar de studie Melodrama: O Cinema de lágrimas da América Latina van Oroz. Het camerawerk is van Walter Carvalho. Stereo.

credits

Regie:
Nelson Pereira dos Santos
Cast:
Raul Cortez, André Barros, Christiane Torloni, Patrick Tannus, Cosme Alves Netto, Jorge Luis Hidalgo, Silvia Oroz, Ivan Trujillo
Scenario:
Nelson Pereira dos Santos
Productie:
Hilton Kauffmann, Alejandro Clancy, Roberto Feith, Laura Imperiale, Bob Last, Colin MacCabe
Camera:
Walter Carvalho
Muziek:
Paulo Jobim
Jaar:
1995
Alt. titels:
Cinéma de larmes, Kino der Tränen
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Docudrama, Film over Film
Landen:
Mexico, Verenigd Koninkrijk, Brazilië


op televisie
0 uitzendingen

Cinema de lágrimas (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer