Frankrijk 1995. Drama van Luc Béraud. Met o.a. Bernard Fresson, Nadia Barentin, Bernard Verley, Philippe Clay en Claude Evrard.

VPRO Cinema

Met een meerderheid van slechts [KA1]e[KA1]en stem wordt de beroemde dokter Louis Pasteur (Fresson) gekozen als lid van de prestigieuze Franse academie voor geneeskunde. Hij is nog geen zestig, maar wordt sinds zijn 56ste geplaagd door een verlamming aan [KA1]e[KA1]en kant. Hij is nog steeds een gedreven onderzoeker ondanks de tegenwerking van een afgunstig groepje dat wordt aangevoerd door professor Peter (Verley), een van de grootste chirurgen van die tijd. Een boeiend relaas over de herfsttijd van het leven van Louis Pasteur (1822-95), de man die de microbiologie vormgaf en die een vaccin ontdekte tegen hondsdolheid. Fresson zet een onvergetelijke Pasteur neer. Het scenario is van regisseur Béraud, Michel Jestin en Serge Leroy. Het mag verweten worden soms een beetje sentimenteel te zijn. De medische adviezen zijn van Patrice Debré. 16/9, Nicam Stereo.

credits

Regie:
Luc Béraud
Cast:
Bernard Fresson, Nadia Barentin, Bernard Verley, Philippe Clay, Claude Evrard, Jacques Vincey, Nicolas Moreau, Julien Courbey, Hubert Saint-Macary
Scenario:
Luc Béraud
Productie:
François-Xavier Decraene
Muziek:
Olivier Meston
Jaar:
1995
Alt. titels:
Cinq années de rage
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen