Verenigde Staten 1995. Drama van James Bruce. Met o.a. Fred Dryer, Geoffrey Lewis, Tim Thomerson, Pamela Bowen en Rena Riffel.

VPRO Cinema

De pilot voor een onderhoudende actieserie met episodes van een uur. Deze dubbele aflevering werd gevolgd door een twintigtal en daarna was het met de reeks als zodanig gedaan. Er waren in totaal acht verschillende regisseurs en vijftien scenarioschrijvers, die diverse afleveringen voor hun rekening namen. De titelheld Mike Land (Dryer) is een harde politieman uit L.A. Een drugsdealer heeft de dood van Mike`s vrouw op zijn geweten. Mike verlaat de dienst wanneer de drugsdealer aan het aardse gericht ontsnapt omdat hij de rechter heeft omgekocht. Dan vraagt ondernemer Willis P. Dunleevy (Lewis), een oude bekende, of Mike naar Cabo San Lucas kan komen om hem uit de penarie te helpen. De zaken uit L.A. halen Mike in als hij in Cabo is, want Taffi (Riffel), de vriendin van de dealer, benadert Mike met een videoband, die belastend is voor de booswicht. De actie is nooit ver weg en het spel onder de bekwame regie van Bruce is goed, terwijl het prachtige landschap een effectief en mooi decor vormt. Het scenario is van Peter Gethers en David Handler. Het camerawerk is van Garett Griffin.

credits

Regie:
James Bruce
Cast:
Fred Dryer, Geoffrey Lewis, Tim Thomerson, Pamela Bowen, Rena Riffel, Francis X. McCarthy, Bryan Cranston, Castulo Guerra, William Marquez, Daniel Faraldo, Steve Horn, Mary-Margaret Humes
Scenario:
Peter Gethers
Camera:
Garett Griffin
Muziek:
Christophe Beck, Marco Beltrami, Garry Schyman, Damir Prcic
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Actiefilm, Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Melodrama, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Land's End Part 1 & Part 2 (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken