Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Colin Bucksey. Met o.a. Sam Anderson, David Birney, Wanda De Jesus, Hill Harper en Spencer Klein.

VPRO Cinema

Deze pilot voor een nieuwe serie, die gevolgd werd door dertien aflevering van een uur en die [KA1]e[KA1]en seizoen meeging, laat ons het jachtige gedoe zien op de nieuwsredactie van een tv-station. Het begint met de moord op de vrouw van een welvarende zakenman, die politieke verbindingen heeft. Daarom houdt men de zaak uit de publiciteit en probeert het geval in de doofpot te stoppen. Een regelmatig terugkerend personage is eindredacteur Alex Rydell (Yagher), die ervoor moet zorgen dat reporters, die slordig met de feiten omspringen, in toom worden gehouden, dat de anchormen niet al te veel gaan egotrippen, terwijl hij zelf constant onder zware druk staat om zijn concurrenten voor te blijven. Hij kan evenwel bouwen op de hardwerkende cameralieden Eddie Santini (Watson) en Tommy Greer (Harper), een oudere, maar rustige anchorman (Birney), maar hij moet oppassen dat een behoudende commentator (Anderson) niet uit de pas gaat lopen. Regisseur Buckley manoeuvreert de rolverdeling handig door het onderhoudende verhaal vol avontuur en spanning in deze dubbele episode. Er waren totaal zeven regisseurs en zeven scenarioschrijvers bij de reeks betrokken, die gebaseerd is op de door Steve Marshall en Dan Guentzelman bedachte personages. Dit tweetal schreef het scenario voor deze aflevering en waren allebei uitvoerend producent van de serie. Stereo.

credits

Regie:
Colin Bucksey
Cast:
Sam Anderson, David Birney, Wanda De Jesus, Hill Harper, Spencer Klein, Bruce McGill, Cheryl Pollak, Rebecca Staab, Eddie Velez, Michael Watson, Jeff Yagher, Antonio Jones
Productie:
Steve Marshall, Dan Guentzelman, Scott Brazil
Jaar:
1995
Genres:
Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Live Shot (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken