Verenigde Staten 1995. Komedie van Allan Arkush. Met o.a. Mariel Hemingway, Mädchen Amick, Lauren Hutton, Tom Verica en John Barrowman.

VPRO Cinema

Een glanzende nieuwe serie rond een steenrijke Newyorkse uitgeversfamilie. In het middelpunt staat de jonge generatie, die het niet aan ambitie ontbreekt. In dit onwerkelijke glitterwereldje vol knappe mensen maken we kennis met: de zwoele erfgename en tijdschriftcolumniste Carrie Fairchild (Amick), de dochter van mediabarones Linda (Hutton); haar broer Peter (Barrowman) assistent-officier van justitie; hun vrienden zijn Nikki Sheridan (Michele), een succesvolle kunsthandelaar, en Gil Chase (Lazard), een harteloze hartendief, die makelaar in effecten is. Verder is er Alex (Errico), een reporter voor een boulevardblad. Als de reeks begint, bevindt Carrie zich in de problemen: haar baan staat op de tocht als de nieuwe hoofdredactrice Stephanie Wells (Hemingway) uit Seattle arriveert om het tanende tijdschrift nieuw leven in te blazen. Maar ook Stephanie heeft haar zwakke zijde: haar echtgenoot Mark (Verica) schrijft zonder succes romans en toneelstukken. Regisseur Arkush laat de rolverdeling op een aanvaardbare manier de scènes doen, terwijl hij van Manhattan een beeld schept dat je nog nooit hebt gezien en nimmer zult zien. Dit alles is een bedenksel van Darren Star, die de reeks produceerde en de scenario's voor alle 21 afleveringen over verleiding, verraad en compromissen schreef. Het camerawerk is van Geoffrey Erb, die het allemaal op de gevoelige laag vastlegde. Stereo.

credits

Regie:
Allan Arkush
Cast:
Mariel Hemingway, Mädchen Amick, Lauren Hutton, Tom Verica, John Barrowman, Melissa Errico, Justin Lazard, Michael Michele, Tina Chin, Ron Leibman, Daryl Edwards, Kim Raver
Productie:
Darren Star, Allan Arkush
Camera:
Geoffrey Erb
Muziek:
Tim Truman
Jaar:
1995
Alt. titels:
C.P.W., CPW
Genres:
Komedie, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Steden-drama, Americana, Familiefilm, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Central Park West (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken