Canada 1995. Drama van Clement Virago. Met o.a. Maurice Dean Wint, Melanie Nicholls-King, Richard Chevolleau, Sharon M. Lewis en Rachael Crawford.

VPRO Cinema

Deze eerste Canadese film die voornamelijk door zwarten is gemaakt, speelt zich af in een ghettobuurt tijdens Pasen en kent drie verschillende verhalen. Het eerste deel gaat over een ex- gevangene die geen werk kan vinden en probeert zich te verzetten tegen de verlokkingen van de misdaad; de schurk in dit deel is een blanke zwartwerker (sic!) uit Amerika. In deel twee worstelt een jonge bokser met zijn ontluikende homoseksualiteit en vreest de reactie van zijn gewelddadige, macho teamgenoten. In verhaal nummer drie sipt een vrouw over een breuk met haar parasitaire vriend. Regisseur Virago, van Jamaicaanse afkomst, gebruikt camera en kleuren op dynamische wijze en stopt ook nog wat Rastafari-folklore in de rolprent, maar de individuele plots en situaties zijn ofwel gezocht ofwel slecht uitgewerkt. Het scenario is van regisseur Virago. Het camerawerk van Barry Stone is goed. Stereo.

credits

Regie:
Clement Virago
Cast:
Maurice Dean Wint, Melanie Nicholls-King, Richard Chevolleau, Sharon M. Lewis, Rachael Crawford, Stephen Shellen, Ashley Brown, Junior Williams, Clark Johnson, Nicole Parker
Scenario:
Clement Virago
Muziek:
Aaron Davis, John Lang
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Sportfilm, Komedie
Trefwoorden:
Steden-drama, Episodenfilm, Gay movie, Tragikomedie, Sociaal drama, Boksdrama
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Rude (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken