Verenigde Staten 1993. Komedie van Jefery Levy. Met o.a. Steven Antin, Patricia Arquette, Katherine Helmond, Rupert Everett en Debi Mazar.

VPRO Cinema

Een opmerkelijke cast bevolkt deze satire over het leven in Hollywood, gecentreerd rond de familie Zetterland. Monkey Zetterland (Antin) is de gefrustreerde zoon van een al oudere soap-actrice Honor Zetterland (Helmond). Monkey verdoet zijn tijd voornamelijk met het ontduiken van parkeerbonnen en het schrijven van een film over openbaar vervoer. Honor vreest zowel een obsessieve fan Bella the Stalker (Lake) als het verlies van haar tv-rol. Er zijn nog tal van andere sardonische subplots, maar dat mag niet baten: de kijker moet zich kunnen vereenzelvigen met tenminste enkele van deze personages, maar daar zijn ze te verbitterd of te grotesk voor. Het scenario is van Steve Antin, die op de credits staat als Steven Antin. Het camerawerk is van Christopher Taylor. Stereo.

credits

Regie:
Jefery Levy
Cast:
Steven Antin, Patricia Arquette, Katherine Helmond, Rupert Everett, Debi Mazar, Martha Plimpton, Sandra Bernhard, Tate Donovan, Sofia Coppola, Bo Hopkins, Ricki Lake, Luca Bercovici
Scenario:
Steven Antin
Camera:
Christopher Taylor
Muziek:
Gary Woods, Rick Cox, Jeff Elmassian
Jaar:
1993
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Zedenkomedie, Satire, Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Inside Monkey Zetterland (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken