Les cinq dernières minutes : Sous les feux de la rampe

1992, Daniel Losset, 100 minuten

Frankrijk 1992. Misdaad van Daniel Losset. Met o.a. Pierre Santini, Jacques Martin, Pierre Hoden, Fabienne Perineau en Paulette Dubost.

VPRO Cinema

Het is een donderdag als alle andere in het Théâtre de l'Empire. Jacques Martin en zijn ploeg bereiden de uitzending van Dimanche Martin voor van volgende zondag. Eensklaps wordt achter de coulissen het lijk gevonden van een meisje dat haar debuut als zangeres moest maken in het programma. Gelijktijdig wordt een volgende misdaad aangekondigd. Commissaris Santini leidt het onderzoek. De eerste zaak voor Santini die in deze aflevering de fakkel overnam van Jacques Debary. Vooral interessant als kijkje achter de schermen van een populair Frans programma met presentator/acteur Martin in een onverwachte rol. Het scenario van Colette Djidou en Jean-Jacques Kahn zit goed in elkaar, maar had wel iets origineler mogen zijn in ontwikkeling. Jean-Claude Saillier stond achter de camera.

credits

Regie:
Daniel Losset
Cast:
Pierre Santini, Jacques Martin, Pierre Hoden, Fabienne Perineau, Paulette Dubost, Lova Moore, Olivier Holt, Isabelle Vernet, Eric Petitjean
Camera:
Jean-Claude Saillier
Muziek:
Robert Quibel
Jaar:
1992
Alt. titels:
Cinq dernières minutes : Sous les feux de la rampe, Les, Sous les feux de la rampe
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer