Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1991. Romantiek van Mike Figgis. Met o.a. Scott Glenn, Juliette Binoche, Frederick Raphael, Lucie De La Falaise en Claudio Huidobro.

VPRO Cinema

Een koude winternacht in het Parijs van midden jaren 1930. Het Poolse hoertje Mara (Binoche) tracht wat geld te verdienen, maar dat valt niet in de smaak van de andere meisjes, die geen indringers dulden in hun buurt. Ze wordt op het nippertje gered door de in Parijs wonende Amerikaanse auteur Henry (Glenn). Hij nodigt haar uit op een etentje. Schitterend geënsceneerd sfeerfilmpje dat helemaal in de lijn ligt van de beschrijvingen die Henry Miller geeft van het vooroorlogse Parijs. Veel gebeurt er niet, maar toch raak je helemaal in de ban van het gesprek tussen de twee mensen in de kunstzinnige middens van de lichtstad. Schrijver/regisseur Raphael speelt even mee als maitre d'. Figgis zelf bewerkte het hoofdstuk Mara Morigoon uit Henry Millers Quiet Days In Clichy. Knappe, sobere fotografie van Jean-François Robin.

credits

Regie:
Mike Figgis
Cast:
Scott Glenn, Juliette Binoche, Frederick Raphael, Lucie De La Falaise, Claudio Huidobro, Marine Delterme, Rina Lucarelli, Marie-Sophie Wilson, Arianne Koizuma, Rapael Winer, Jean Marc Eder
Muziek:
Juan Carlos Sampé, Gloria Fuentes Garcia, Anton Sanko
Jaar:
1991
Alt. titels:
Mara
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Women & Men: Mara (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken