Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Kristi Zea. Met o.a. Ray Liotta, Andie MacDowell, Michael Galeota, Eva Donna Silver-Smith en Sloane Shelton.

VPRO Cinema

Zakenman Liotta ontdekt dat zijn vrouw, MacDowell, aan de drank is en de kinderen verwaarloost. Hij wil haar helpen, maar het gaat van kwaad tot erger, vooral in zijn eigen gedachten, want hij begint zich voor te stellen wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Een film die wil beweren dat één sherry in de namiddag ongetwijfeld tot verslaving leidt. De scènes waarin de kinderen verscheurd worden in hun liefde voor vader of moeder waren in de jaren 1920-30 misschien indrukwekkend, nu komen ze hopeloos lachwekkend over. De zwakste aflevering van de hele reeks, ook al draagt de film duidelijk de stempel van Jonathan Demme, die als producer fungeerde. Robert Breslo bewerkte het verhaal van Carson McCullers. Tony Janelli stond achter de camera.

credits

Regie:
Kristi Zea
Cast:
Ray Liotta, Andie MacDowell, Michael Galeota, Eva Donna Silver-Smith, Sloane Shelton, Paul Lazar, Jerry Mayer, Edward Saxon, Ron Vawter, Steven Mendillo
Camera:
Tony Janelli
Muziek:
Jo Stafford, Suzanne Vega, Anton Sanko
Jaar:
1991
Alt. titels:
Domestic Dilemma, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen