Frankrijk/Duitsland 1995. Misdaad van Klaus Biedermann. Met o.a. Patrick Chesnais, Ilaria Borrelli, Karl-Heinz von Hassel, Anne Jacquemin en Slaheddine Ben Saad.

VPRO Cinema

Commissaris Chesnais wordt geconfronteerd met een reeks gelijkaardige moorden: ze werden allen gepleegd op de slaaptrein Frankfurt/Parijs en de slachtoffers waren allen prostituées die in hetzelfde eroscentrum werkten in Frankfurt. Samen met een Duitse collega komt hij op het spoor van drugtransport, uitgevoerd door de prostituées. Onder hen bevindt zich een oude vriendin van Chesnais, Jacquemin, voor wie de reis ongestoord verloopt. Oerconventionele politiefilm die een mengeling biedt van alle clichées uit zowel de Duitse Krimi's als de France policiers. Het acteerwerk is aan de zwakke kant en het scenario van Jacques Labib en Frédéric Ajardie heeft weinig verrassingen te bieden. Yves Dahan hanteerde de camera. Formaat 16/9.

credits

Regie:
Klaus Biedermann
Cast:
Patrick Chesnais, Ilaria Borrelli, Karl-Heinz von Hassel, Anne Jacquemin, Slaheddine Ben Saad, Maurice Barrier, Philippe Rouleau
Scenario:
Jacques Labib
Camera:
Yves Dahan
Muziek:
Claude Samar
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mondaine: L'héroïne de Francfort, La
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen