Verenigd Koninkrijk 1927. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Lilian Hall-Davis, Carl Brisson, Ian Hunter, Harry Terry en Gordon Harker.

VPRO Cinema

Brisson, een jonge bokser, is als een speelbal in de handen van het noodlot. Het ergste is nog dat zijn vrouw, Hall-Davis, hem bedriegt met de man die hij voor de kampioenstitel zal moeten bevechten. Tijdens die match zal het conflict trouwens beslecht worden. Trage, maar doeltreffende, vroege (stomme) film van Hitchcock, waarin hij op onnavolgbare wijze de Britse bokswereld van de jaren 1920 tekent. Hall-Davis beheerst moeiteloos de hele film. Zij geeft een prachtige prestatie ten beste als de overspelige vrouw. De film is te lang en te melodramatisch om een hedendaags publiek nog echt te boeien, maar feit is dat Hitchcock hier personages creëert die we later nog dikwijls zullen tegenkomen in boksfilms. Hitchcock schreef zelf het scenario, samen met Alma Reville. Voor de fotografie tekende Jack Cox.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Lilian Hall-Davis, Carl Brisson, Ian Hunter, Harry Terry, Gordon Harker, Forrest Harvey, Billy Wells, Charles Farrell, Clare Greet, Bill Wells, John Rhys-Davies
Jaar:
1927
Alt. titels:
Ring, The
Genres:
Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Ring (1927) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken