Verenigde Staten 1954. Drama van William Cameron Menzies. Met o.a. Ronald Colman, Angela Lansbury, Brenda Forbes, Ron Randell en Nigel Bruce.

VPRO Cinema

Tijdens een receptie in Londen blijkt volgens een juwelenkenner het halssnoer dat gouvernante Lansbury draagt een fortuin waard te zijn. Het meisje is onmiddellijk het onderwerp van de avond. Waar komt ze vandaan? Waren haar ouders aristocraten die hun fortuin verspeelden en is het halssnoer er de enige getuige van? Ze wordt eensklaps zeer gegeerd door de jonge mannen van de High Society. Een satirisch drama dat de vraag vooropstelt wat het belangrijkste is: echte rijkdom of de illusie van rijkdom? Het geheel wordt verteld door Colman aan zijn tafeldame in een restaurant. Let op de rijke decors in de film, gemaakt onder invloed van de regisseur Menzies, zelf een legendarische decorateur. William Frye schreef het originele scenario. Achter de camera stond George E. Diskant.

credits

Regie:
William Cameron Menzies
Cast:
Ronald Colman, Angela Lansbury, Brenda Forbes, Ron Randell, Nigel Bruce, George Macready, Sean McClory, Sarah Shelby, Ben Wright, Dorothy Green
Scenario:
William Frye
Camera:
George E. Diskant
Jaar:
1954
Alt. titels:
String Of Beads, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen