Drama Classics: The Brainwashing Of John Hayes

1954, Harry Horner, 30 minuten

Verenigde Staten 1954. Oorlogsfilm van Harry Horner. Met o.a. Vincent Price, Richard Loo, Philip Ahn, Steven Geray en Kei T. Chung.

VPRO Cinema

In 1951 beslist de communistische regering van China op te treden tegen de westerse missionarissen. Priester John Hayes (Price) wordt als imperialist gearresteerd. De man is echter een volksheld, dus is het belangrijk dat hij openlijk vernederd wordt. In de gevangenis ondergaat hij elke denkbare vernedering, maar hij doorstaat alles gelaten. Hij weigert valse beschuldigingen te ondertekenen. Sterk anti-communistisch pamflet dat de communist voorstelt als een primitief wezen ontdaan van elke vorm van individualiteit. Toch kan je, ondanks het overdreven Amerikaanse patriottisme, niet ontsnappen aan de sterke vertolking van Price. Het scenario van George Bruce eindigt kompleet onverwacht. Floyd Crosby stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Harry Horner
Cast:
Vincent Price, Richard Loo, Philip Ahn, Steven Geray, Kei T. Chung, Beulah Kwok, Warren Lee, Weaver Levy, Harold G. Fong, John W.T. Chang, George T. Lee, James Hong, Walter Soo Hoo
Camera:
Floyd Crosby
Jaar:
1954
Alt. titels:
Brainwashing Of John Hayes, The
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer