Der Mitwisser

1990, Ulrike Neulinger, 90 minuten

Duitsland 1990. Drama van Ulrike Neulinger. Met o.a. Joachim Bissmeier, Thomas Kretschmann, Carola Regnier, Wigand Witting en Brigitte Thomas.

VPRO Cinema

De zeventienjarige lifter Kretschmann is door een ongelukkig toeval verantwoordelijk voor de dood van de man die hem oppikte. Hij biecht alles op aan zijn vader, Bissmeier, die besluit dat het best is om een poosje te verdwijnen. Ze vertrekken richting Franse Vogezen, waar ze zich over de gebeurtenissen zullen bezinnen. Hoe meer Kretschmann zich over zijn schuldgevoel zet, hoe meer zijn vader zich als een mislukkeling gaat beschouwen. Indrukwekkende studie van een vader-zoon relatie, knap gespeeld door beide protagonisten. Voor zijn prestatie kreeg Kretschmann trouwens de Max Ophülsprijs voor de beste belofte. Goed opgebouwd scenario van Wolfdietrich Schnurre. Achter de camera stond Wolfgang Dickmann.

credits

Regie:
Ulrike Neulinger
Cast:
Joachim Bissmeier, Thomas Kretschmann, Carola Regnier, Wigand Witting, Brigitte Thomas, Francis Freyburger, Jean-Pierre Schlagg, Martin Amhold, Udo Samel
Scenario:
Wolfdietrich Schnurre
Camera:
Wolfgang Dickmann
Muziek:
Jürgen Wolter
Jaar:
1990
Alt. titels:
Mitwisser, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Mitwisser (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer