Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1990. Drama van Bill Myers. Met o.a. Roy Chiao, Dennis Chan, Crystal Kwok, Stuart Ong en Mary Walter.

VPRO Cinema

Kwok is een meisje dat op het Chinese platteland leeft. Ze is al een jaar afgestudeerd aan de universiteit en nu wacht ze op een baan die haar door de regering zou worden toegewezen. Ondertussen verzorgt ze haar zieke moeder en helpt haar vader (Chiao) op het veld. Ze heeft haar eigen wil en dat valt niet steeds in goede aarde bij de regeringsvertegenwoordiger in het dorp. De dagelijkse sleur wordt doorbroken door de komst van een rondreizende predikant (Chan). Een sfeerbeeld van het China waar geloofsvrijheid nog steeds een utopie is. De film werd duidelijk geproduceerd als propaganda voor de kerk en hierdoor mist hij zijn geloofwaardigheid. De vertegenwoordiger van de regering wordt een karikatuur en de priester is een rots in de branding die alle gevaren tart, met als wapen enkel zijn geloof. Banaal hypocriet scenario van Myers. Achter de camera stond John McCallum.

credits

Regie:
Bill Myers
Cast:
Roy Chiao, Dennis Chan, Crystal Kwok, Stuart Ong, Mary Walter, Joe Wong, Kimo, Ben Ling, Micky Ng, Lee Hung, Cinda Hui, Tang Wing Sun, Michael Lee, May Leung, Ian McIntosh
Camera:
John McCallum
Muziek:
Tom Howard
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Religieuze film
Landen:
Verenigde Staten, Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Bamboo In Winter (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken