Agatha Christie's Poirot: Yellow Iris

1993, Peter Barber-Fleming, 60 minuten

Verenigd Koninkrijk 1993. Mysterie van Peter Barber-Fleming. Met o.a. David Suchet, Hugh Fraser, Pauline Moran, David Troughton en Dorian Healy.

VPRO Cinema

Twee jaar eerder was de Belgische detective Poirot (Suchet) getuige van een moord in een restaurant in Buenos Aires. Volgde een zaak die hij nooit kon oplossen. Titel verwijst naar de naam van ene Iris, de rijke erfgename van een Brits politicus. Nu Poirot een gele iris in zijn post vindt beseft hij dat iemand hem hiermee wil aanmanen het onderzoek verder te zetten. Hij is dit keer vastbesloten niet te falen! De bekende schrijver van jeugd- bestsellers Anthony Horowitz dramatiseerde het verhaal van Agatha Christie. De spanning wordt niet verkregen ten koste van de compositie of de uitbeelding van de personages, alles draait rond de mensenkennis van Christie en haar Poirot. Deze Poirot-Suchet episode behoort tot de vijfde reeks van de AGATHA CHRISTIE'S POIROT-reeks.

credits

Regie:
Peter Barber-Fleming
Cast:
David Suchet, Hugh Fraser, Pauline Moran, David Troughton, Dorian Healy, Geraldine Somerville, Yolanda Vasquez, Hugh Ross, Joseph Long
Jaar:
1993
Alt. titels:
Poirot: Yellow Iris, Yellow Iris
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer