Agatha Christie's Poirot : The Chocolate Box

1993, Ken Grieve, 55 minuten

Verenigd Koninkrijk 1993. Mysterie van Ken Grieve. Met o.a. David Suchet, Philip Jackson, Rosalie Crutchley, Anna Chancellor en David de Keyser.

VPRO Cinema

Voor het eerst sinds W.O.I keert Poirot (Suchet) naar zijn vaderland Belgi[KA3]e terug waar een oude vriend- politiecommissaris Hackett een twintig jaar oude schijnbaar onopgeloste moordzaak van onder het stof haalt. De liberale minister Coombes, die het gebruik van het Vlaams wilde stimuleren, stierf nadat hij een lekkere Belgische praline had gegeten. Van overheidswege werd beweerd dat het om een natuurlijke dood ging, Poirot wilde de zaak tevergeefs onderzoeken. Nu, enkele decennia later, krijgt hij eindelijk de kans orde op zaken te stellen. Naar het gelijknamige boek van Agatha Christie (Nederlandse titel: De minister die niet van bonbons af kon blijven, gedramatiseerd door Douglas Watkinson. Het is het enige Poirot-verhaal waarin Agatha Christie terugblikt naar de tijd dat Poirot nog een agent was in het Belgische politiekorps. Bevat aardig wat Belgische bezienswaardigheden: de Antwerpse Cogels-Oseylei, het Hotel Métropole, het Brusselse stadhuis, het Centraal Station van Antwerpen, het Trein- en Trammuseum, het Kasteel van Rumst, het Brusselse Justitiepaleis. Maakt deel uit van de vijfde AGATHA CHRISTIE'S POIROT-reeks met Suchet als Poirot.

credits

Regie:
Ken Grieve
Cast:
David Suchet, Philip Jackson, Rosalie Crutchley, Anna Chancellor, David de Keyser, Jonathan Hackett, Geoffrey Whitehead, Mark Eden, Jonathan Barlow, James Coombes
Schrijver:
Agatha Christie
Jaar:
1993
Alt. titels:
Agatha Christie's Poirot: The Chocolate Box, Poirot: The Chocolate Box, Chocolate Box, The
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer