Verenigde Staten 1957. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Charles Bronson, Joyce McCluskey, Robert Burton, Harlan Warde en Malcolm Atterberry.

VPRO Cinema

In 1944 ontmoet Bronson, letterlijk door een ongeval, de gehandicapte McCluskey. Hij is een statenloze zeeman die er maar niet in slaagt de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen. Ze worden verliefd op elkaar en trouwen. Na de oorlog wordt hij echter uitgewezen. Het koppel begint een jarenlange strijd tegen de administratie om Bronson te laten naturaliseren. Een schrijnend portret van een man die er bijna twintig jaar over doet om eindelijk het Amerikaanse staatsburgerschap te verwerven. Bronson is aangrijpend en bijzonder geloofwaardig in zijn rol. Een (in die tijd voor tv) moedige aanval gericht tegen de Amerikaanse droom. Frederic Brady schreef het scenario, dat door George E. Diskant verfilmd werd.

credits

Regie:
Laslo Benedek
Cast:
Charles Bronson, Joyce McCluskey, Robert Burton, Harlan Warde, Malcolm Atterberry, Alex Frazer, Felix Nelson, Rodney Bell, William Bayett, Stephen Coit
Scenario:
Frederic Brady
Camera:
George E. Diskant
Jaar:
1957
Alt. titels:
American Way, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen