Frankrijk/Duitsland/Oostenrijk/Verenigd Koninkrijk/Italië/Zwitserland 1993. Thriller van Nanni Loy. Met o.a. Marcello Mastroianni, Angela Finocchiaro, Marie Laforêt, Emmanuelle Riva en Max von Sydow.

VPRO Cinema

Een priester sterft bij de explosie van een kaars in Turijn. Commissaris Mastroianni moet onderzoeken wie baat had bij de dood van deze radicale priester. Velen hadden een motief, want heel wat mensen hadden redenen te over om de man te vrezen. Een aanslag van de maffia kan echter ook niet uitgesloten worden, zeker niet wanneer wat later een politieman vermoord wordt. In zijn doodstrijd kon hij nog het woord TOPOS op het windscherm van de auto schrijven. Wat is de betekenis van dat woord en zijn beide moorden met elkaar verbonden? Redelijk goed uitgewerkte thriller die zich zowel in de maffiawereld als in religieuze kringen beweegt. Mits een serieuze inkorting had het zelfs een uitstekende politiefilm kunnen worden. Loy, Franco Marotta en Laura Toscano baseerden hun scenario op een boek van het duo Fruttero/Lucentini, in Duitsland verschenen als Wie weit ist der Nacht. Fotografie van Claudio Cirillo. Wordt vertoond in twee delen.

credits

Regie:
Nanni Loy
Cast:
Marcello Mastroianni, Angela Finocchiaro, Marie Laforêt, Emmanuelle Riva, Max von Sydow, Yvonne Scio, Alessandro Haber, Leo Gullotta, Ennio Fantastichini, Pierfrancesco Loche, Carlo Monni, Sergio Fontani, Lorenzo Amato, Tony Sperandeo
Scenario:
Laura Toscano
Camera:
Claudio Cirillo
Muziek:
Nicola Piovani
Jaar:
1993
Alt. titels:
Che punto e la notte, A, Verschwörung im Dunkeln
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

A che punto e la notte (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken